Bel Lupker Email Lupker

Superhelden in CMYK kleuren!

In 2014 leerde ik Frank den Hartog kennen, destijds de directeur van Dienstencentrum. Dienstencentrum is een kennis- en adviesbureau dat zich richt op bedrijven en ondernemers in de communicatiesector en creatieve industrie. Gedurende de jaren heb ik meerdere informatieve websites gebouwd voor deze organisatie.

Een van de meest opvallende projecten was Stofwisseling in 2016. Voor dit project kreeg ik de opdracht om een campagne te bedenken om de grafische industrie bewust te maken van schadelijke stoffen voor zowel de gezondheid als het milieu. Het moest opvallend en speels zijn... precies mijn stijl dus!

Daarom introduceerde ik vier superhelden: cyan, magenta, yellow en key, oftewel CMYK (de basiskleuren in de drukkerswereld). Een slimme professor vertegenwoordigde de leveranciers (cyan), een stoere superman stond voor de werknemers (magenta), een eigenwijze jonge vrouw voor de studenten (yellow), en een ervaren oudere man voor de werkgevers (key).

Deze superhelden zouden het verhaal moeten vertellen aan de hand van afbeeldingen, video's en stripverhalen, gepubliceerd in kranten, op posters en voornamelijk online. Ik begreep dat het maken van foto's van alle superhelden te duur en beperkend zou zijn. Daarom koos ik ervoor om fictieve karakters te ontwerpen in 3D, zodat ik ze slechts één keer hoefde te ontwerpen en daarna in elke gewenste positie kon plaatsen. De superhelden kwamen tot leven in het programma Blender.

De campagne bleek echter iets te modern en opvallend te zijn voor de wat conservatievere grafische industrie. Maar het viel wel op en het lukte ons om de website aan te kleden met de vier superhelden. Ook heb ik onder andere deze poster gemaakt die bij bedrijven werd opgehangen en in een krant werd afgedrukt.

Na afloop werden de superhelden bedankt voor hun inzet en zijn ze niet meer gebruikt...

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam