Bel Lupker Email Lupker

De digitale Robbie: Robbie Williams - Rock DJ Webgame

Ergens rond 2000. Robbie Williams leek een beter slachtoffer voor mijn digitale creativiteit en dus bedacht ik een speciale web game, gebaseerd op het thema van de controversiële videoclip "Rock DJ".

Het lichaam van Robbie wilde ik volledig 3-D laten strippen (tot aan het bot) en als speler moest je dan eerst alle verschillende lichaamsdelen gaan zoeken op het Internet. Grote media bedrijven zouden één of meerdere lichaamsdelen mogen hosten op verschillende pagina’s binnen hun website. Op deze manier zouden we ‘traffic’ genereren voor alle aangesloten partijen.

Zodra je Robbie helemaal had uitgekleed, zou het mogelijk zijn om Rock DJ het nummer te remixen, kreeg je een gratis persoonlijke "Strip-act-screensaver" toegestuurd en maakte je volgens mij ook nog eens kans op concertkaartjes.

Een wild plan! Product manager Michiel Gaasterland en ik moesten eerst Robbies management overtuigen, (veel) budget losweken bij management en daarna op zoek naar een bedrijf die dit kon maken. Hectic Illusions uit Amsterdam kreeg de opdracht. Het 3D maken van Robbie bleek geen makkelijke opgave en de eerste versie werd afgekeurd. Uiteindelijk hebben ze het voor elkaar gekregen door letterlijk het wassen beeld uit Madame Tussauds te fotograferen. Het wassen beeld was toevallig ‘op tournee’ in Nederland…

Ondertussen was New Media uitgebreid met een ‘trainee’: Astrid Rose. Zij wist structuur te brengen in mijn ideeën en vulde ze graag aan met die van haar. Samen hebben we uiteindelijk op 2 september 2000 het spel weten te realiseren.

In die tijd was de hosting nog een belangrijk onderdeel van het kostenplaatje, want je ging failliet als de website veel bezoekers trok. Ondanks dit alles hebben we dit spel ook in Frankrijk, Australië en Denemarken laten draaien.

Een stressvol maar super tof project!

 

 

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam