Bel Lupker Email Lupker

Hoe is Lupker CS ontstaan?

Na 10 jaar loondienst bij EMI Music Netherlands ben je opeens niet meer verplicht om elke dag naar je werk te gaan. Sterker nog het was niet logisch om dat te doen, want ik was immer geen onderdeel meer van deze relatie… Er valt een stukje identiteit weg en de grote vraag ontstaat: wie ben ik en wat wil ik precies?

2003 was één van de meest warme jaren ooit. De zon scheen veel en tot laat in het jaar, dus genoot ik van mijn vrijheid en was mijn enige doel: zo bruin mogelijk worden. Dus ging ik veel op vakantie en sprak ik met meerdere vrienden en familie over mijn toekomst.

Wie is Mark Lupker? Bij EMI was ik project manager, IT manager, webdesigner, grafisch vormgever en creatieveling. Persoonlijk ben ik ook tekenaar, illustrator, muziek producer en wilde ik graag feestjes organiseren. Humor is ook een belangrijk deel van mijn identiteit en daarnaast wilde ik meer controle over hoe ik mijn dagen zou indelen.

Het werd mij duidelijk dat ik al deze ‘talenten’ niet snel terug zou vinden in een nieuwe loondienstbaan en dat ik voor mijzelf moest gaan beginnen. Het UWV begon ‘toevallig’ dat jaar met een experiment om mensen zonder werk te helpen met het starten van een eigen bedrijf. Je hoefde dan niet te solliciteren en je kreeg ruimte om je te oriënteren en daarna een half jaar financieel te steunen. Volgens mij doen ze dit nog steeds? Met o.a. de hulp van Martijn Pulles, een oud collega en goede vriend ben ik aan het avontuur begonnen. Hij werd mijn boekhouder, maar vooral ook iemand die mij hielp met de eerste stapjes.

Het was duidelijk dat mijn bedrijfsnaam Lupker moest gaan heten. Creative Services bij EMI (waar ik mijn draai niet kon vinden) zou ook onderdeel worden van mijn nieuwe identiteit.

Op 28 november 2003 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel en was Lupker Creative Services klaar voor een nieuw avontuur!

 

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam