Bel Lupker Email Lupker

Het internet museum

Martijn Pulles kwam in 2004 met één van mijn eerste opdrachten: het idee om een internet museum te gaan bouwen. Het zou een plek moeten worden waar kunstenaars en kunstliefhebbers elkaar zouden gaan vinden. Er moest een website worden gebouwd die dit mogelijk zou maken.

Mijn rol was grotendeels front end designer, project manager en leverde verder inhoudelijke en creatieve input. We gingen op zoek naar een partij die de website zou gaan bouwen. Het bedrijf Cupella werd gekozen en de toen nog piep jonge programmeur Steven van den Braak zou het systeem gaan bouwen. Later werd het stokje overgenomen door Ate te Voortwis.

Het bouwen van de eerste versie van het museum duurde meer dan een jaar en werd in de loop van de tijd uitgebreid met interessante nieuwe technologie. Een kunstenaar kon bijvoorbeeld ook een eigen website koppelen aan zijn I-Museum profiel. We hadden al vroeg de mogelijk om te ZOEKEN OP KLEUR,  zodat je kunst kon vinden die mooi bij je interieur zou passen. Het was voor de kunstenaars ook mogelijk om replica’s te verkopen van hun kunstwerken (samenwerking met een canvas drukkerij).

Ondanks de goed gevulde database aan kunstenaars bleef het vrij stil aan de kant van de bezoekers en is het museum jaren later offline gegaan. Een goed idee staat en valt bij de uiteindelijke marketing.

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam