Bel Lupker Email Lupker

Draag je ook BIJ ?

In deel 1 van dit verhaal bevond ik me rond 2010 op een zonovergoten terras, samen met mijn goede vriend Maurice van der Meche. We genoten van verfrissende drankjes terwijl we beseften hoe goed we het eigenlijk hadden. We hadden allebei leuk werk, geweldige relaties, talloze goede vrienden en Maurice was al een paar jaartjes vader. Desondanks knaagde er iets aan ons: Maurice was in loondienst, maar droomde ervan om een eigen onderneming te starten. Ik daarentegen verlangde naar een uitlaatklep voor mijn creativiteit. Samen besloten we dat we iets wilden bijdragen aan een betere wereld.

Uit deze intensieve brainstormsessie ontstond uiteindelijk de stichting Draagbij. We gingen naar de notaris om alles officieel vast te leggen en kozen een nobel doel: Kiva, 's werelds eerste online uitleenplatform. Hier konden we al vanaf 25 leningen verstrekken aan ondernemers over de hele wereld. Volledige transparantie stond voorop en we waren vastberaden om met de opbrengsten ondernemers wereldwijd te ondersteunen.

Maar hoe zouden we geld gaan verdienen voor ons goede doel? We bedachten dat we T-shirts zouden gaan verkopen met unieke en eigenwijze ontwerpen. Deze ontwerpen zouden altijd het vliegende vriendje, de Bij, bevatten en de ontwerpen waren gebaseerd op de letters van het woord Draagbij: BIJ de hand, BLIJ, Sambal BIJ, BIJna, BIJzonder, BIJgeloof, enzovoort... :-)

Met veel toewijding en inspanning lieten we 200 shirts bedrukken met 4 verschillende ontwerpen. We verkochten ze onder andere op Koninginnedag, een spannende ervaring. Vervolgens lanceerden we een webshop waar mensen hun eigen shirt, trui of muts konden ontwerpen met een Draagbij-ontwerp. Dit gaf mij de vrijheid om helemaal los te gaan met mijn creatieve ontwerpen.

Uiteindelijk hebben we maar liefst 165 leningen kunnen verstrekken in 43 verschillende landen over de hele wereld! Een jaar later besloten we te stoppen met de verkoop van shirts, want we hadden een ander geniaal idee waarmee we stichting DraagBij naar een hoger niveau konden tillen!

Maar daarover later meer!

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam