Bel Lupker Email Lupker

Cramerlift

In 2003 ben ik verhuisd naar een klein appartement op de 8e verdieping van de Burgemeester Cramergracht. De meeste bewoners waren sterk afhankelijk van de twee oude (zeer smalle) blauwe liften, die hen netjes van en naar hun woningen brachten.

Halverwege 2004 moesten deze liften worden vervangen, wat natuurlijk veel overlast met zich meebracht voor de bewoners, aangezien er slechts één lift beschikbaar was. Ik bedacht een manier om elke dag een glimlach op de gezichten van de bewoners te toveren en introduceerde: de Cramerlift.

Elke dag maakte ik een nieuwe cartoon/tekening waarin de liften de hoofdrol speelden. Soms waren ze aan het mopperen op de bewoners, soms waren ze absurdistisch en af en toe had de cartoon ook een link met de actualiteit. De oude blauwe lift had een eigen karakter en na verloop van tijd begon men het daadwerkelijk jammer te vinden dat deze vervangen moest worden door een moderne (en enigszins arrogante) glimmende grijze lift.

Dankzij deze dagelijkse cartoons merkte ik dat mensen minder snel geïrriteerd raakten, met meer plezier in de lift stonden en vaak nieuwsgierig waren naar de volgende aflevering. Ook kreeg ik suggesties voor nieuwe grappen en ik genoot van de aandacht.

Na drie maanden werkzaamheden en 64 afleveringen van de Cramerlift waren de liften klaar en kwam er een einde aan het project. Als bonus maakte ik aan het einde van het jaar een geanimeerde kerstkaart. Klik hier om de video af te spelen 

De moraal van dit verhaal is dat je zelf invloed kunt uitoefenen op vervelende situaties, maar het kost wel wat extra moeite.

Cramerlift cartoons kan je hier vinden: https://www.lupker.nl/creative/cramerlift/cartoons/pages/00.html

Lupker Cramerlift 2004

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam