Bel Lupker Email Lupker

De digitale Anouk: Graduated Fool website

Rond 2002 kwam Anouk op mijn pad bij EMI Music Netherlands en zij wilde voor haar nieuwe album Graduated Fool een volledig nieuwe website. Ik mocht zelfs een keer met haar lunchen, wat ik enorm spannend vond destijds. Maar het was vooral heel gezellig en ik stelde voor een avontuurlijke website voor haar te gaan maken.

Samen met Erkan en Katerina van het bedrijf Bodah zouden we aan de slag gaan om deze website te bouwen. Zij waren volgens mij ook verantwoordelijk voor de het design van het artwork, dus een vertaling naar een website was vrij logisch. Er werd destijds gebruikt gemaakt van de Flash techniek, waarmee je animaties en media eenvoudig kon toevoegen.

De site werd een soort desktop uitgerust met widgets om Anouk haar informatie te raadplegen. Tevens werd er een aparte promotionele tool ontwikkeld met een timer die aftelde tot aan de release (zie video). Deze tool zou beschikbaar worden gemaakt voor alle grote media websites. Elke dag kwam er een nieuw stukje informatie vrij, waaronder haar nieuwe tracks / foto’s en video’s.

Uiteindelijk kwamen we erachter dat de site toch wat “moeilijk” werd gevonden door de bezoekers en besloten we een simpele HTML versie ernaast te bouwen. Deze versie was saai, maar de informatie was snel toegankelijk en werd uiteindelijk de trend voor alle nieuwe websites.

Dit was dan ook de laatste Flash website. Steve Jobs draaide uiteindelijk de techniek de nek om door de techniek niet te gebruiken op telefoons.

 
   « nieuwsoverzicht

Creative Services

Contact

Lupker Creative Services is onder 34198377 geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Tel. 0628150130

MJ Granpré Molièreplein 5
1064 DG Amsterdam